SKV+stelt+importverbod+risicogebied+Polen+in
© SKV

SKV stelt importverbod risicogebied Polen in

De opzet van kalveren uit de Poolse provincie Podlaskie is per direct niet meer toegestaan. Dat is een gevolg van de daar vastgestelde Afrikaanse varkenspest, meldt Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV).

Voor de import van kalveren uit het overige gebied in Polen gelden aanvullende eisen. Voor bij SKV aangesloten bedrijven betekent dit dat de import respectievelijk het opzetten van vleeskalveren uit het risicogebied verboden is.

Dat houdt in dat de bij de SKV aangesloten vleeskalverhouderijbedrijven, tot nadere berichtgeving, geen kalveren uit het risicogebied in Polen mogen opzetten. Voor kalveren uit het overige gebied gelden aanvullende voorwaarden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer