Kalverhouderij+bundelt+krachten+in+SBK
© Nieuwe Oogst

Kalverhouderij bundelt krachten in SBK

LTO Nederland, Nevedi en COV hebben samen een stichting opgericht die gaat functioneren als interbrancheorganisatie.

De oprichting van Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) heeft te maken met het verdwijnen van de productschappen. Doel van SBK is om te gaan functioneren als interbrancheorganisatie (IBO) zoals beschreven in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

De organisatie gaat de productie, verwerking en afzet van kalfsvlees bevorderen. SBK richt zich op zowel vleeskalveren als rosévleeskalveren.

Verder wil SBK de transparantie van de markt bevorderen. Ook kwaliteit, gezondheid en voedselveiligheid in de keten van voer tot kalfsvlees wordt bevorderd.

Taken overnemen

De organisatie zal hiervoor een aantal publieke taken overnemen van het huidige productschap, waaronder de monitoring van kritische stoffen, antibiotica, slachting en weging, classificatie en de regeling IKB Vleeskalveren.

Tevens zal SBK onderzoek verrichten op het gebied van diergezondheid, voedselveiligheid, dierenwelzijn, kwaliteit en kalvervoeding.

Private activiteiten

Op verzoek van de sector kan de organisatie ook private activiteiten uitvoeren. In het bestuur van SBK zal de gehele kalfsvleesketen worden vertegenwoordigd.

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer