SKV: boetes op voor opzetten te jong kalf

De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector (SKV) heeft in 298 sancties opgelegd in verband met de opzet van te jonge vleeskalveren.

SKV%3A+boetes+op+voor+opzetten+te+jong+kalf
© Veepro

Het betrof in totaal 751 vleeskalveren. Dat is 0,04 procent van het totaal aantal in 2012 opgezette vleeskalveren. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2012.

De SKV heeft in haar reglementen bepaald dat kalveren niet mogen worden opgezet onder de leeftijdsgrens van veertien dagen.

Biest

Voor kalveren is biest van de moederkoe direct na de geboorte een belangrijke bron om antistoffen te verkrijgen. Door tijdig en op de juiste wijze biest te verstrekken krijgt een kalf weerstand van zijn moeder en zijn mogelijk minder diergeneesmiddelen nodig, zoals antibiotica.

De SKV onderzoekt, mede op verzoek van het PVV, de mogelijkheid of vastgesteld kan worden of kalveren tijdig en op de juiste wijze biest verstrekt hebben gekregen.

Effecten

De Technische Commissie van de SKV doet onderzoek naar de effecten van biestverstrekking bij kalveren. Indien bij controles wordt geconstateerd dat jongere kalveren zijn opgezet, wordt een sanctie opgelegd.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer