Infrastructuur+grote+uitdaging+Brazili%C3%AB
© Nieuwe Oogst

Infrastructuur grote uitdaging Brazilië

Logistiek staat Brazilië volgens Rabobank voor een grote uitdaging om de groeiende productie van diverse landbouwgewassen op een goede manier te vermarkten.

Rabobank verwacht voor Brazilië komend jaar recordproducties voor met name sojabonen en suikerriet. Voor wat betreft de marktsituatie voorspelt de bank dat de wereldwijde daling van de prijzen voor de landbouwproducten het komend jaar doorzet en dat heeft ook zijn weerslag op het Zuid-Amerikaanse land.

De areaal sojabonen is 7 procent groter dan vorig jaar en komt uit op zo'n 2 miljoen hectare. De oogstprognose is 91 miljoen ton en dat is 10 miljoen ton meer dan vorig jaar. De productiegroei van suikerriet dit jaar is nog zeer afhankelijk van de weersomstandigheden.

Afhankelijk van export

De groeiend productie en de lagere prijzen maakt Brazilië voor de vermarkting extra afhankelijk van de export. Een aandachtspunt daarbij is de infrastructuur om de grotere exportvolumes op de plaats van bestemming te krijgen.

Rabobank gaat ervan uit dat de binnenlandse markt in Brazilië stil komt te staan omdat de economische groei afneemt en vanwege de hoge inflatie. De ontwikkelingen op de valutamarkt met een goedkopere eigen munteenheid zijn gunstig voor de exportpositie van Brazilië.

Weer

 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  15° / 6°
  30 %
Meer weer