Voorzichtig perspectief uienmarkt

De stemming op de uienmarkt veranderde afgelopen week van flauw naar rustig. Er lijkt iets meer animo tot handel, meldt Bureau Uienmarkt Informatie (BUI).

Voorzichtig+perspectief+uienmarkt
© Nieuwe Oogst /Han Reindsen

De noteringen op de regionale landbouwbeurzen daalden gemiddeld een fractie afgelopen week. Toch is de stemming positiever dan op bijvoorbeeld de aardappelmarkt, constateert BUI.

Voor directe levering varieert de uienprijs afhankelijk van het teeltgebied van 13,50 tot 15 euro per 100 kilo. Telers merken dat handelaren iets actiever zijn, maar niet tegen elke prijs inkopen.

Levering maart

Voor levering in maart toont de handel belangstelling. Noordelijke telers melden biedingen van 15 euro en in Flevoland wordt tot 16 euro geboden.

Veel bestemmingen zijn deze week maar beperkt aan de markt voor Nederlandse uien. De export naar Senegal lijkt op z'n eind te lopen en ook andere Afrikaanse bestemming zijn terughoudend.

Toenemende kansen

Brazilië houdt de boot af en ook Rusland is slechts mondjesmaat aan de markt. In de wandelgangen wordt wel gesproken over toenemende exportkansen richting Rusland.

De afzet van uien in Europa is stabiel. Insiders schatten het exportvolume van week 6 op 17 tot 18 duizend ton. Dit is onvoldoende om alle sorteerders aan het werk te houden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer