Suikerprijs+lager+na+hogere+oogstprognose
© Nieuwe Oogst

Suikerprijs lager na hogere oogstprognose

Marktanalysebureaus voorspellen voor suiker een wereldproductie die hoger is dan de consumptie. De internationale suikermarkt reageert met lagere prijzen.

De hogere suikerproductie geldt niet alleen dit seizoen, maar ook al voor het seizoen 2013-2014. De analysebureaus voorzien overschotten die uiteen lopen van 6,3 miljoen ton tot 8,3 miljoen ton suiker.

Door de positieve oogstprognoses dalen de noteringen op de internationale suikermarkt. Voor witte suiker noteerde de beurs in Londen afgelopen week 38,87 euro per 100 kilo, dat is ruim 2 euro minder dan een maand geleden.

Suiker voor ethanol

In maart steeg de internationale suikerprijs nog als gevolg van aanzienlijke suikeraankopen door China en de aankondiging dat Brazilië extra suiker nodig had voor de verwerking tot bio-ethanol.

In de Verenigde Staten ligt een verzoek om suiker tegen een verlaagde prijs beschikbaar te stellen voor ethanolproductie. Dit zou een stimulans moeten zijn voor de suikerprijs en voor de productie van bio-ethanol. Suiker dient daarbij als vervanger voor energiemaïs.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer