VIC gaat onverminderd door

Het Veenweiden Innovatie Centrum (VIC) op Zegveld zet, ondanks de ontmanteling van de proefboerderij, de innovatie- en onderzoeksprojecten door. De westelijke provincies blijven het VIC steunen.

VIC+gaat+onverminderd+door
© Nieuwe Oogst

Dat laten gedeputeerden Han Weber (Zuid-Holland) en Bart Krol (Utrecht) weten. ‘Het onderzoeksprogramma voor het westelijk veenweidegebied gaat onverminderd door’, meldt de woordvoerder van Weber.

Ook voorzitter Jan Heijkoop van het VIC benadrukt dat ‘het voorbestaan niet ter discussie staat’.

Verwarring

Er ontstond begin deze week verwarring onder boeren en bestuurders na een nieuwsbrief van Stichting Groene Hart die suggereerde dat al het onderzoek naar de Dairy Campus bij Leeuwarden verhuist.

Dat is echter niet het geval. VIC staat los van de proefboerderij en is daar alleen gevestigd. ‘We hebben wel een sterke voorkeur om op de huidige locatie te blijven’, zegt Heijkoop. ‘Maar we kunnen ook in een andere formule en op een andere locatie verder.’

Steun blijft

De woordvoerder van Krol meldt dat de bijdragen voor onderzoeksprojecten dan ook doorgaan. ‘We hebben ons altijd hard gemaakt voor het VIC. Wij participeren daar ook financieel in. Niet door subsidie voor het centrum, maar door bij te dragen aan onderzoeksprojecten. Dat blijven we doen, ook in de toekomst.’

Datzelfde geldt voor Zuid-Holland. Vorig jaar ging de provincie akkoord met een programma om systeeminnovaties in de grondgebonden landbouw te financieren. De provincie trekt hiervoor 2,4 miljoen euro uit, waarvan een deel voor het VIC.

· Lees hierover deze week in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer