Tienduizendste bezoeker VIC Sterksel

Cathy Lindeman uit Twello is de tienduizendste bezoeker van Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel in 2013. Lindeman bracht met de studieclub van stagebieder René de Haan uit Wilp een bezoek aan VIC Sterksel.

Tienduizendste+bezoeker+VIC+Sterksel
© VIC Sterksel

Cathy Lindeman bezocht samen met de studieclub van De Haan het innovatiecentrum voor de varkenshouderij. Zij was vooral onder de indruk van de waterbedden voor de dragende zeugen.

Dragende zeugen rusten 70 procent van de dag. De waterbedden bieden de dieren extra rust en comfort.

Varkenstoilet

Collega’s uit de studieclub van Lindeman waren onder de indruk van het varkenstoilet en de resultaten met het aanbieden van nestmateriaal aan hoogzwangere zeugen.

De mest in het speciale varkenstoilet wordt afgezogen naar een afgesloten tank, zodat ammoniak en geur niet meer in de stal en haar omgeving vrijkomen.

Jute lappen

Bij VIC Sterksel wordt ook onderzoek gedaan naar het aanbieden van jute lappen aan zeugen die op het punt van bevallen staan.

De zeugen blijken er dankbaar gebruik van te maken. Ze wroeten en besnuffelen de jute lappen en maken er een nest van voor de biggetjes.

Rust en ontspanning

Dit nestgedrag biedt de zeugen rust en ontspanning rond de bevalling. Daardoor verloopt de geboorte soepeler en prettiger voor de dieren. Na bevalling biedt het nestmateriaal de biggen rust en veiligheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
Meer weer