Fagus+sylvatica+boom+van+het+jaar
© iemand

Fagus sylvatica boom van het jaar

Boomkwekers hebben de Fagus sylvatica verkozen tot Boom van het Jaar. Dat is vrijdag bekendgemaakt in Den Bosch op de gezamenlijke jaarvergadering van de LTO-Cultuurgroepen voor bos- en haagplantsoen alsmede laan-, bos- en parkbomen.

Leden van beide cultuurgroepen konden hun stem uitbrengen op drie genomineerden: Fagus sylvatica, Magnolia kobus en Parrottia persica ’Vanessa’. Veel stemmen zijn er niet uitgebracht, slechts achttien. Daarvan waren de meeste voor de gewone beuk.

De jury vond de Fagus sylvatica een belangrijke inheemse boomsoort met een karakteristieke habitus, een brede toepassing en een lange levensduur. Cultivars bieden bovendien een grote variatie in kleur en vorm.

Bomen die genomineerd konden worden moesten gezond groeien, weinig onderhoud vragen en goed beschikbaar zijn bij kwekers.

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer