Goede+foto%27s+voor+digitaal+prikbord
© tuinflora.com

Goede foto's voor digitaal prikbord

'Foto's van bloemen, planten en bomen op websites moeten van uitnodigende kwaliteit zijn', stelt Remy Steijger van Digital Marketing. 'Anders slaat de klant de site over.'

Steijger sprak vorige week op de Boomkwekerijdag van FlorHolland over de verkoop via websites.

'Zet je daar kale foto's op van planten met een meetlint er naast, dan verkoopt dat niet. Plaats je foto's van planten in sfeervolle omgeving, dan raakt de klant wel geïnteresseerd.'

Pinterest

Steijger sprak over het belang van goede foto's in relatie met de website Pinterest. 'Een online prikbord waar je allerlei leuke plaatjes kunt opslaan, en kunt delen', gaf de marketing deskundige aan.

Op Pinterest kunnen gebruikers foto’s delen van dingen die ze op internet tegenkomen. Deze foto’s kun je ‘pinnen’ op je eigen prikbord en worden vervolgens gedeeld met jouw volgers. Zij kunnen jouw pins ‘liken’ of ‘repinnen’.

Volgens Steijger kan het aantal bezoeken van de eigen site zo aanzienlijk stijgen.

70 miljoen bezoekers

Pinterest heeft wereldwijd zo’n zeventig miljoen gebruikers. In Nederland kent Pinterest 530.000 gebruikers, volgens een onderzoek van Newcom Research in februari van dit jaar. Daarvan zijn er ruim 50.000 dagelijks actief.

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer