Boomteeltdocent+op+hoogte+van+handel%2Fafzet
© LTO Vakgroep Boomkwkerijen

Boomteeltdocent op hoogte van handel/afzet

Boomteeltdocenten van nagenoeg alle agrarische opleidingscentra's (AOC’s) en enkele Belgische collega's lieten zich eind vorige week in Boskoop informeren over de ontwikkelingen op het gebied van handel en afzet in de boomkwekerij.

Tijdens de docentendag stond de vraag centraal hoe het boomteeltonderwijs optimaal kan aansluiten op actualiteiten van de praktijk. Stichting Beurshal en InfoGroen gaven uitleg over het gebruik van ICT bij handel en afzet.

Tijdens de excursies naar Pannebakker, Floralis Boskoop en Hebe Center Holland kwam naar voren dat er sterke behoefte is aan maatwerk op bedrijfsniveau voor het ontwikkelen van medewerkers.

De sectoren boomkwekerij en bloemisterij komt qua afzet steeds dichter bij elkaar. Dit vraagt tevens meer samenwerking van opleiders en bedrijfsleven uit beide sectoren om een adequaat aanbod te leveren aan (bij)scholing.

Organisatie

De dag werd georganiseerd door de LTO Vakgroep Bomen en Vaste planten. Dat gebeurde in samenwerking met de scholingsconsulent Boomkwekerij en PPO Boomkwekerij, met financiële ondersteuning van Groene Kennis Coöperatie, Fonds Colland Arbeidsmarktbeleid en Stichting Beurshal.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer