Politici en jeugd in debat over groen

Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar vindt tijdens de Nationale Viering van de Boomfeestdag een debat plaats tussen kinderen en politici over het belang van bomen, groen, biodiversiteit en natuur.

Politici+en+jeugd+in+debat+over+groen
© Willem Dijkema

Stichting Nationale Boomfeestdag en Entente Florale Nederland houden 12 maart 2014 het debat in Park Lingezegen, gelegen tussen Arnhem en Nijmegen.

Vijftien kinderen en de aanwezige lijsttrekkers van de politieke partijen discussiëren met elkaar onder leiding van Boomfeetsdagambassadeur Helga van Leur.

Omgeving

Deze discussie heeft tot doel de pers en 750 genodigde kinderen te informeren over het belang van groen, maar ook om hen te betrekken bij wat zij belangrijk vinden voor hun omgeving.

Daarnaast worden de aanwezige stemgerechtigden - een week voor de verkiezingen – geïnspireerd tot het kiezen van een partij die de natuur een warm hart toedraagt.

Kiezen voor bomen

Het thema van de Nationale Boomfeestdag is ‘Kiezen voor Bomen’ en dit thema sluit aan op de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

In de aanloopperiode wordt tot aan de verkiezingsdatum het belang van natuur zoals bomen, planten en biodiversiteit onder de aandacht gebracht van de lokale politici.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer