Vertraging Drents ammoniakkader

Opschorting van de verlening van ammoniakvergunningen in Drenthe dreigt langer te duren dan verwacht. Die conclusie trekt voorzitter Arend Steenbergen van LTO Noord Drenthe op basis van de besprekingen tot nu toe.

Provincie Drenthe schortte de vergunningverlening voor veehouderijen rond natuurgebieden op 10 oktober voor een maand op.

Dat gebeurde omdat onduidelijkheid was ontstaan hoeveel veehouders hun bedrijven nog kunnen laten groeien zonder te veel ammoniakschade te veroorzaken aan nabijgelegen natuur.

Aanpassingen

Steenbergen denkt dat het in beeld krijgen van de benodigde aanpassingen nog enige tijd duurt. 'Het Drentse proces van besluitvorming is een mooi proces, maar het heeft zijn tijd nodig. Ieder heeft zijn eigen insteek.'

De LTO Noord-bestuurder verwacht daarom niet dat er voor 10 november al een nieuwe aanpak ligt.

Inventarisatie

Volgens Steenbergen hebben alle partijen nog eens uitgesproken het Drents Groenmanifest op het gebied van ammoniakdoelstellingen in de benen te willen houden.

Welke aanpassingen nodig zijn, hangt af van de inventarisatie van de ammoniakruimte die in Drenthe nog aanwezig is. Dat onderzoek is nog gaande.

Uitsluitsel

'Het is nog onduidelijk hoe we er precies voorstaan en of het lukt daar binnen de gestelde termijn uitsluitsel over te krijgen', stelt Steenbergen. Komende week vindt op bestuurlijk niveau verder overleg plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer