Veel+boerenthema%27s+bij+CDA%2Dbijeenkomst
© Nieuwe Oogst

Veel boerenthema's bij CDA-bijeenkomst

Zowel Europarlementarier Esther de Lange als Noord-Hollands gedeputeerde Jaap Bond spraken gisteravond tijdens een CDA-bijeenkomst in de Gooi- en Vechtstreek hun onvrede uit over het plan voor een landsdeel.

'Het is een slecht idee om deze eenheidsworst van bovenaf op te leggen aan de burger. Er wordt door provincies samengewerkt daar waar het kan en moet, zoals in het Groene Hart. Dat werkt prima', stelde De Lange.

'De term landsdelen klinkt zelfs naar wingewesten', vond ze.

Afstand vergroot

Volgens Jaap Bond zou een fusie van Noord-Holland, Utrecht en Flevoland de afstand tussen bestuur tot burger vooral vergroten. 'Het wetsvoorstel van minister Plassterk is door Provinciale Staten onlangs gefileerd.'

Een afdelingsbestuurder van LTO Noord Amstel, Gooi en Vecht sprak zijn zorgen uit over het moeizaam bereiken van de regionale politiek. 'We krijgen te weinig voor elkaar als sector op gemeentelijk niveau. Wat doet het CDA daar aan?'

Weer

 • Vrijdag
  10° / 4°
  15 %
 • Zaterdag
  11° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
Meer weer