Vion+steunt+grondig+onderzoek+stervlees
© Vion

Vion steunt grondig onderzoek stervlees

Vion steunt het diepgaande onderzoek dat de Dierenbescherming wil laten uitvoeren bij de vleesverwerker om vast te stellen of het bedrijf al dan niet heeft gesjoemeld met Beter Leven-vlees.

Dierenbescherming en Vion spraken gisteren intensief met elkaar over de aantijgingen over het Beter Leven-kenmerk/Good Farming Star in tv-programma Zembla.

Hierin is gezamenlijk vastgesteld dat het belang en de betrouwbaarheid van het Beter Leven-kenmerk van het grootste belang is voor alle betrokkenen bij dit 'dierenwelzijnsvlees'.

Interne productieprocessen

Vion zegt het onderzoek dan ook van harte te steunen. 'Wij zijn net als de Dierenbescherming gebaat bij volledige duidelijkheid over de betrouwbaarheid van onze interne productieprocessen en het Beter Leven-kenmerk.'

De Dierenbescherming verwacht op korte termijn bekend te maken wie het onderzoek leidt en streeft ernaar eind september over onderzoeksresultaten te beschikken.

Kritiek

De Dierenbescherming uitte vorige week flinke kritiek op de communicatie van Vion over de kwestie. De organisatie zei het ‘ongelooflijk’ te vinden hoe vleesverwerker Vion de beschuldigingen over gesjoemel met ‘stervlees’ bagatelliseerde.

‘De impact van deze kwestie is enorm. Als je alleen al kijkt naar hoeveel geld en energie die Albert Heijn en Unilever bijvoorbeeld in het concept hebben gepompt. Je kunt zien dat Vion niet gewend is om met consumenten te communiceren', zei woordvoerder Niels Dorland van de Dierenbescherming.

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer