Amerikaanse Darling koopt Vion Ingredients

Vion Ingredients is voor 1,6 miljard euro verkocht aan branchegenoot Darling International uit de Verenigde Staten.

Amerikaanse+Darling+koopt+Vion+Ingredients
© Vion

'Dit is een bijzondere dag. Met Darling International hebben wij een uitstekend passende partner gevonden, die al vele jaren succesvol actief is in slachtbijproducten', geeft bestuursvoorzitter Dirk Kloosterboer van Vion Ingredients aan.

Darling International is een beursgenoteerd bedrijf in Noord-Amerika dat de voedingsindustrie oplossingen biedt voor de recycling van reststoffen uit vleesverwerkende en bakkerijbedrijven.

Reststromen

Het bedrijf recyclet de reststromen die ontstaan bij de verwerking van rund- en varkensvlees en gevogelte. Die worden verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten zoals vetten, vlees- en beendermeel, pluimveemeel en huiden.

Vanuit het hoofdkantoor in Irving, Texas, worden 120 locaties aangestuurd, waar in totaal ruim 3.400 medewerkers actief zijn. Darling International is een beursgenoteerde onderneming en de aandelen worden verhandeld op NYSE.

Verkoop

De verkoop van Ingredients volgt op de Vion-aankondiging van 24 april 2013. De multinational maakte toen bekend dat de twee hoofdactiviteiten, Food en Ingredients, op eigen benen komen te staan.

Door de verkoop van Ingredients herstelt het eigen vermogen van Vion fors en komt uit op 400 miljoen euro. Daarmee is volgens het concern voldoende ruimte aanwezig om Vion Food een degelijk financieel fundament te geven.

Goedkeuring

De transactie wordt ter goedkeuring nog voorgelegd aan alle betrokken instanties en overlegorganen en naar verwachting januari 2014 afgerond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer