Vion%3A+aparte+slachterij+Beter+Leven%2Dvarkens
© Marcel Bekken

Vion: aparte slachterij Beter Leven-varkens

Vleesverwerker Vion sluit niet uit dat Beter Leven-varkens in de toekomst in een aparte slachterij worden geslacht.

Het aanbod ‘stervarkens’ is daarvoor nu nog niet voldoende, maar omdat supermarkten vanaf 2015 alleen nog maar stervarkensvlees willen verkopen, stijgt dat aanbod in de toekomst flink.

'Als straks het 'varken van morgen' komt, heb je een heel nieuwe situatie', zegt Vion-woordvoerder Marc van der Lee. 'Dan is het niet uitgesloten dat we de Beter Leven-varkens in een aparte slachterij onderbrengen.'

Fraude

Vion komt intussen bij van een heftige en hectische week, nadat tv-programma Zembla de vleesverwerker vorige week beschuldigde van fraude met 'stervlees'. Vion zou volgens twee anoniem opgevoerde medewerkers gangbaar vlees mengen met Beter Leven-vlees.

Vion praatte deze week met de Dierenbescherming over de vermeende fraude en steunt het onderzoek van harte dat de Dierenbescherming binnenkort start.

Rol

Van der Lee geeft toe dat de media een rol kunnen spelen in het herstellen van de imagoschade die Vion naar aanleiding van de uitzending opliep. 'We hebben een schram op de neus gekregen, dat is evident. Via openheid in de media kan het vertrouwen worden hersteld.'

Het belangrijkste is evenwel dat het onderzoek van de Dierenbescherming vaststelt dat van fraude geen sprake is. 'Wij zijn afgeschilderd als fraudeurs en dat wil je niet. Wij hopen dat het onderzoek snel start en duidelijkheid brengt.'

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer