Zuid-Holland neemt regie windenergie over

Het provinciebestuur van Zuid-Holland willen overgaan tot inpassingsplannen voor vier gemeenten die weigeren of verzuimen windenergielocaties op te nemen in hun bestemmingsplannen.

Zuid%2DHolland+neemt+regie+windenergie+over
©

Met een inpassingsplan maakt de provincie de aangewezen locaties voor windenergie ruimtelijk zelf mogelijk. Het gaat om de gemeenten Midden-Delfland, Westland, Papendrecht en Alblasserdam.

De eerste drie gemeenten hebben in een brief aan Gedeputeerde Staten laten weten de aangewezen locaties voor windenergie van de provincie niet ruimtelijk te willen reserveren in hun bestemmingsplannen.

Gemeente Alblasserdam heeft tot nu toe verzuimd aan te geven of zij wil meewerken aan het bestemmen van windenergie, meldt de provincie.

Afspraak Rijk

De provincie is met het rijk overeengekomen dat in 2020 735,5 MW aan opgesteld vermogen windenergie in Zuid-Holland zal zijn gerealiseerd. Het leeuwendeel daarvan vult het Rotterdamse havengebied (300 MW) en Goeree-Overflakkee (260 MW).

Het resterende gedeelte van de windenergieopgave moet worden gerealiseerd in de overige gebieden van Zuid-Holland. Provinciale Staten hebben in de Provinciale Structuurvisie aangegeven voor welke locaties en gebieden dat moet gebeuren.

'Vertraging geen optie'

'We moeten in Zuid-Holland nog een forse inspanning leveren om de afspraken met het rijk te kunnen nakomen', geeft gedeputeerde Govert Veldhuijzen aan.

'Daarbij hebben we alle locaties nodig die nu zijn aangewezen. Ruimtelijke inpassing is tijdrovend en de tijd dringt. Vertraging is geen optie.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer