DLV: melkveehouderij niet klaar voor 2020

Melkveehouders zijn heel erg bezig met bedrijfsontwikkeling, maar nog lang niet klaar voor 2020. Dat constateert DLV uit de veelheid aan aanvragen voor strategische adviezen.

DLV stelt dat veehouders door de veelheid aan veranderingen in regelgeving en markt het spoor bijster raken. Het is volgens de adviseurs lastig om goed te anticiperen op wat komen gaat. Zeker wanneer niet alles volkomen duidelijk is.

De strategisch specialisten helpen boeren met het inzichtelijk maken van de risico's die bepaalde keuzes inhouden. Met behulp van deze aanpak krijgt een veehouder inzicht in welke weg het best bij hem en zijn ondernemersdoelen past.

Risicomanagement

DLV geeft als voorbeeld daarvan het risicomanagement rondom voeraankoop, rente en melkprijsontwikkeling. In de adviezen wordt aan de hand van een kostprijsmodel een doorkijk gemaakt van de plannen die een ondernemer heeft.

Op basis daarvan worden volgen de adviseurs plannen aangepast, zowel naar minder als naar meer ambitieus. Soms leidt dit tot versneld investeren, soms wordt gekozen om even een pas op de plaats te maken, stelt DLV.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer