Vier partijen dekken prijsrisico's af

DLV België, DLV Intensief Advies, FS-Innovators en LLTB gaan samenwerken op het terrein van het afdekken en beheersen van markt- en prijsrisico’s voor de primaire sector en aanverwante business in Nederland. De vier partijen willen de markt op als Market Advisory Service Nederland.

Vier+partijen+dekken+prijsrisico%27s+af
© Marcel Bekken

De intentieovereenkomst is getekend. Binnen de markt- en prijsrisico’s gaan de partijen op zoek naar een nieuwe manier om de schommelende marges voor de primaire sector af te dekken.

Door de schommelingen in varkens- en voerprijzen, nemen voor de varkenshouders de iquiditeitsschommelingen ook enorm toe. De vier partijen vinden het hoog tijd om samen met de varkenshouders op zoek te gaan naar instrumenten, waarmee de varkenshouders een deel van de schommelingen kunnen dempen.

Hedgen

Bijzonder aan de nieuw ontwikkelde systematiek is dat het gebaseerd is op het ‘hedgen’ van de voerwinst, melden de vier . Er wordt gelijktijdig op de biggentermijnmarkt, de voergrondstoffenmarkt én de vleesvarkenstermijnmarkt een contract afgesloten, waardoor de voerwinst wordt ‘vastgezet'.

'Voor wie zich houdt aan de spelregels zal, volgens DLV, een verlies op de beurs altijd gecompenseerd zien worden door een winst op de vrije markt en omgekeerd', aldus directeur Paul Bens van DLV Intensief Advies.

'Je focust niet op één onderdeel, maar op alle drie de facetten. Dit biedt kansen om de schommeling in de marge te verkleinen en wellicht komt er geleidelijk aan meer lange termijn denken in de varkenssector door tot stand.'

Companie

Samen met ondernemers worden er 'Pig Trading Companies' gestart. Per ‘companie’ werken er 30 à 40 ondernemers samen. Bas Boots, directeur LLTB ontwikkeling: 'Wij kunnen, en gaan ook zeker, vanuit onze rol de ontwikkelingen ondersteunen en stimuleren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer