Kwaliteitstoetsen+aardbei+van+start
© Nieuwe Oogst

Kwaliteitstoetsen aardbei van start

NSure en DLV Plant gaan internationaal aan de slag om de kwaliteit van aardbei en van het uitgangsmateriaal te verbeteren. Dit door inzet van kwaliteitsmetingen en verbeterde controle.

Onlangs heeft AgentschapNL middelen toegezegd voor de uitvoering van het project QBerrySure. Doel van dit driejarig project is om verliezen in de aardbeiproductieketen terug te dringen, en productievolume en kwaliteit te verhogen.

Objectief meten

Bij plantenkwekers, telers en in de handel is dringend behoefte aan methodes die het mogelijk maken de kwaliteit van aardbei objectief te kunnen meten. Het project zal zich richten op verschillende kritieke punten in de aardbeiketen.

Een goede productie start met goed uitgangsmateriaal. In het project zal een methode worden ontwikkeld om de kwaliteit van aarbeiplanten te bepalen met behulp van genexpressie-technologie.

Beperkt houdbaar

Optimale condities tijdens de teelt van aardbeien zullen leiden tot een goed eindproduct. Op dit moment worden teeltfactoren nauwkeurig geregistreerd, maar ontbreekt directe informatie over het gewas.

Aardbei is na de oogst beperkt houdbaar. In het project zal een methode ontwikkeld worden om al voor de oogst het risico op kwaliteitsverlies tijdens bewaring te voorspellen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer