UvW: neerslagtekort loopt verder op

Ondanks de neerslag van afgelopen week is regionaal het neerslagtekort verder opgelopen. Dat meldt de Unie van Waterschappen (UvW) vandaag in het droogtebericht.

UvW%3A+neerslagtekort+loopt+verder+op
© Let.rug.org

De komende dagen kan in het stroomgebied van Rijn en Maas flinke neerslag vallen. Voor de langere termijn neemt de neerslagverwachting weer af.

Er is nog altijd voldoende wateraanvoer vanuit het hoofdwatersysteem (grote rivieren, kanalen en meren), zo constateert de Unie. De watervoorziening in de regionale systemen is, behalve op enkele plaatsen waar van nature geen wateraanvoer mogelijk is, op peil.

Genormaliseerd

Voor die delen van Nederland die niet worden gevoed uit het hoofdwatersysteem heeft de neerslag ervoor gezorgd dat de afvoer van een aantal beken en kanalen enigszins is genormaliseerd.

Gelet op de weersverwachting en grondwatertoestand blijven voor de meest kritische locaties onttrekkingsverboden gehandhaafd.

Beperken

In grote delen van Nederland zijn de grondwaterstanden nog altijd lager dan normaal in deze periode van het jaar. Hier worden maatregelen ingezet om het watergebruik te beperken.

Net als voorgaande week houden de waterbeheerders de waterkwaliteit in de gaten in verband met de constatering van blauwalg en botulisme.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer