Langere wachttermijn Neopen

Het antibioticumpreparaat Neopen kent sinds 23 april 2013 een langere wachttermijn, nadat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij controle residuen van dit middel bij geslachte dieren tegenkwam.

Veehouders met dieren die met Neopen met 'oude wachttermijnen' zijn behandeld, kunnen die in principe na de oude wachttermijn afleveren. De NVWA verwacht dan wel dat de veehouder aantoont dat hij inderdaad Neopen met de oude wachttermijn heeft toegepast. Deze ondernemers kunnen op het VKI-formulier het batchnummer van de verpakking vermelden, bestaande uit drie letters en vijf cijfers, als bewijs van gebruik van dit oude middel.

Om misverstanden te voorkomen is het wenselijk om bij aflevering van dieren in alle gevallen de nieuwe, langere wachttermijn aan te houden.

Voor nieuwe partijen Neopen gelden de volgende wachttermijnen:
• Varken : 50 dagen voor vlees (was 45 dagen);
• Rund en kalf: 5 dagen voor melk (was: 3 dagen) en 89 dagen voor vlees (was 56 dagen);
• Niet-melkgevend schaap: 62 dagen voor vlees (was 56 dagen).

De fabrikant van Neopen, MSD, verwacht vanaf ongeveer half juli alle verpakkingen van Neopen af te leveren met een sticker met de nieuwe wachttermijnen.
Batches die zich dan al in het handelskanaal bevinden zullen vaak niet omgestickerd zijn. Dierenartsenpraktijken die nog oude voorrraden Neopen in huis hebben, kunnen bij fabrikant MSD stickers met de nieuwe wachttermijn aanvragen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer