Langere terugverdientijd zonnepanelen

Bedrijven die veel elektriciteit afnemen, doen er langer over om de investering in zonnepanelen terug te verdienen. Dat bleek gisteravond tijdens de mini-expobeurs over asbest van het dak en zonnepanelen erop in Gelderland.

Adviseur Anton Legeland van beursorganisator LN Agro gaf aan dat veel belangstellenden geen weet hebben van hun elektriciteitsverbruik. Dit is wel van belang bij de afweging om zonnepanelen te nemen. Het gaat hierbij om elektriciteitkosten, investeringen, opbrengst en terugverdientijd. Dit is voor elk bedrijf verschillend.

De elektriciteitsrekening bestaat uit een basistarief met een opslagtarief. Tot een afname van 10.000 kilowattuur per jaar is dit extra tarief per kilowattuur het hoogst; boven 50.000 kilowattuur het laagst.

Daardoor doen bedrijven, die veel stroom afnemen, er langer over om zonnepanelen terug te verdienen. Hierbij is het vermogen van de zonnepanelen afgestemd op het jaarlijks verbruik. Handvat voor het berekenen van het benodigd aantal wattpiek is het elektriciteitsverbruik gedeeld door 0,85.

Tarieven vergelijken

Volgens Legeland kan een kritische benadering van de elektriciteitrekening zich sowieso lonen door tarieven kritisch te vergelijken. Ook is het goed na te gaan of bedrijven met een dubbele meter niet te veel betalen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer