Overijssels onderzoek naar asbest

LTO Noord Overijssel en de Provincie Overijssel willen weten hoeveel asbest er in agrarische bedrijfsgebouwen aanwezig is. Daarom gaan ze een quickscan uitvoeren.

Overijssels+onderzoek+naar+asbest
© Twan Wiermans

Gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Oldenzaal, Losser, Dalfsen, Rijssen-Holten, Olst- Wijhe en Twenterand doen mee aan de quickscan. Boeren in deze gemeenten hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen om een digitale enquête in te vullen.

Aanpak

De veehouders kunnen aangeven hoeveel asbest er nog op hun bedrijf aanwezig is. De ondernemers kunnen ook suggesties geven hoe de sanering van asbest kan worden bevorderd. De gegevens worden anoniem verwerkt.

Alle opmerkingen en suggesties worden straks gebruikt om meer inzicht te krijgen in de knelpunten en kansen bij het saneren van asbest in Overijssel. Na de quick scan kan een eventuele aanpak worden vastgesteld.

Risico gezondheid

In de agrarische sector is altijd veel asbesthoudend materiaal gebruikt. Sinds bekend is dat asbest een groot gezondheidsrisico met zich meebrengt is vanuit overheidswege een verbod op het gebruik van asbest in 1993 uitgevaardigd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer