Roseboom+winnaar+veebeoordelen+Drenthe
© -

Roseboom winnaar veebeoordelen Drenthe

Gert-Jan Roseboom uit Borger heeft zijn veebeoordelingstitel Drenthe geprolongeerd. Samen met Rienk Jonkers, Marieke Roseboom en Jacob Nijhoff Drenthe vertegenwoordigt hij de provincie op het Nederlands Kampioenschap (NK) veebeoordelen.

De Drentse Finale veebeoordelen vond afgelopen zaterdag plaats bij Harrie Groenwold in De Punt. De juryleden waren melkveehouder Berend Meppelink uit Dalen en melkveehouder Lammert Kooijmans uit Oosterhesselen.

In de ochtendronde moesten er twee dieren op onderbalk worden beoordeeld en vijf vaarzen op volgorde gezet qua frame, robuustheid, uier, benen en algemeen voorkomen.

Ochtendgedeelte

Roseboom opende dit jaar erg sterk en werd winnaar van het ochtendgedeelte met zestien punten meer dan zus Marieke Roseboom.

Na de middagpauze werden de vijf beste derde en vierde kalfs melkkoeien op volgorde gezet. De deelnemers gaven daarin hun mondelinge toelichting hierover.

Toelichting

Jonkers uit Dwingeloo ging door een 9.2 voor zijn toelichting Marieke Roseboom voorbij in het klassement. De 8.9 van Roseboom was echter voldoende voor de eindoverwinning.

Het NK veebeoordelen wordt in september in Drenthe gehouden.

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer