Oosterink+wint+videokeuring+Over%2DBetuwe
© Fokclub Over-Betuwe

Oosterink wint videokeuring Over-Betuwe

Eastland Golden 629 en Eastland Golden 85 van familie Oosterink uit Angeren zijn uitgeroepen tot Miss Over-Betuwe 2013. Dat gebeurde bij de vijfde editie van de videokeuring van fokclub Over-Betuwe.

Melkveebedrijf Eastland Holsteins van familie Oosterink won de titels bij zowel de jonge als oude rubriek. Jurylid Jos Knoef vond vooral Sanchezdochter Golden 629 bij de jonge dieren een opvallende verschijning.

Golden 629 bleek te sterk voor Het Meer Lucky Shot 11 (v. Briljant) van familie Giesen uit Angeren. Een eervolle vermelding was er voor Kiandochter Esther 132 van familie Vermeulen uit Huissen.

Duurzame koeien op kop

De keuze bij de oudere dieren bleek lastiger. Uiteindelijk wees Knoef Kiandochter Golden 85 aan als kampioene. De Kiandochter had in zeven lijsten al meer dan 75.000 kilo melk geproduceerd.

Knoef kon als jurylid duurzame koeien waarderen. En daarom zette hij Coba 26 van familie Hoppenreijs uit Elst op de tweede plaats. Coba (v. Ronald) had elf keer gekalfd en bijna 118.000 kilo melk geproduceerd, maar liep nog op ijzersterk beenwerk rond.

Videokeuring

'Dit is een videokeuring met deelnemers die op nationaal niveau mee kunnen doen', prees Knoef. Voor het eerst namen ook kalveren deel aan de videokeuring.

Jasper Koopman uit Elst presenteerde zijn kalf Schoonderlogt Roza 242 (v. R. Ajax) het best. Aan de keuring deden negen veehouders deel, met in totaal 21 dieren.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
 • Vrijdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer