Kudde koeien Tiel slaat op hol (video)

Een kudde koeien in Tiel kwam gisteren ernstig in de problemen door de ondergelopen uiterwaarden en belandde in nogal panische toestand op een dijk. Een kalf heeft dat niet overleefd, meldt Omroep Gelderland.

De boer probeerde de kudde, die in de natte uiterwaarden stond, op het droge te krijgen. Maar de koeien vluchtten naar het weiland van de buurman, die de dieren en hun eigenaar wegjoeg.

Een deel van de kudde ging een tuin in, maar een paar koeien raakten zo in paniek dat ze naar een eilandje zwommen. Een kalfje verdronk bij die vlucht. De kudde belandde uiteindelijk op een dijk.

Uiterwaarden

De koeien die nu nog op het eilandje in de rivier staan, kunnen daar weer weg als het water zakt. Een aantal dieren brak vanmorgen weer door de afzetting. Die staan nu in een maïsveld.

Volgens de vrouw van de boer die de kudde gisteravond van zijn erf verjoeg, zorgde de gestresste kudde voor problemen in de wei waar ook drachtige pony's en paarden met veulens stonden.

Optreden

Dat zou volgens de boerin de reden zijn geweest dat de kudde met harde hand werd weggejaagd. De vrouw erkent dat het optreden tegen de angstige runderen te hard was. 'Dat hebben we niet goed gedaan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer