%27Proef+Albrandswaard%27+van+start
© Nieuwe Oogst

'Proef Albrandswaard' van start

Met een lunch tijdens de Polderdag-Rhoon ging zaterdag 'Proef Albrandswaard' van start. Het idee is gewassen en vlees van boeren uit de polders op IJsselmonde aan de man te brengen en op de menukaarten van de lokale restaurants te krijgen.

Meesterkok Ad Janssen gaf een voorproefje op akkerbouwbedrijf De Vossenburgh van Adjan en Branka Vos. Janssen schotelde 20 gasten uit de regio een maaltijd voor met ingrediënten uit de regio, waaronder een aspergesoep, een gerecht van Mangaliltza-varken en een dessert van Rhoons aardbeienbrood en -ijs.

Janssen is verrast door de grote diversiteit gewassen in de regio. Hij wil in de toekomst met een koelwagen de Rhoonse akkerbouwers afrijden om verse producten in te kopen.

Agro-Gids

Ontwerpster Ester van der Wiel van www.werkplaatsbuijtenland.nlWerkplaats Buijenland presenteerde tijdens de Polderland de Agro-gids. Naast de kaart van het Rhoonse Boerenland, wordt hierin tekst en uitleg gegeven over de gewassen en het vee dat is te bewonderen.

De www.polderdag-rhoon.nlPolderdag Rhoon werd dit jaar voor de zesde maal gehouden. Zo'n 500 belangstellenden bezochten het boerenland en de 10 deelnemende boerenbedrijven van Midden-IJsselmonde.

Meerwaarde

De organisatie wil hiermee laten zien hoe groot de meerwaarde van de boeren is voor het landelijk gebied en het stedelijke omgeving. De boeren staan echter onder druk vanwege de komst van het www.buijtenlandvanrhoon.nlBuijtenland van Rhoon.

Provincie Zuid-Holland wil het 600 hectare grote gebied omvormen tot een www.buijtenland.nlnatuur- en recreatiepark.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  5° / -1°
  30 %
Meer weer