Producten+proeven+bij+Rhoonse+boeren
©

Producten proeven bij Rhoonse boeren

De zesde Polderdag in Rhoon op zaterdag 16 juni staat dit jaar in teken van de streekproducten van eigen IJsselmondse bodem.

Om de mensen uit Rijnmond bekend te maken met het karakteristieke polders bij Rhoon dat provincie Zuid-Holland wil omvormen tot landschapspark Buijtenland van Rhoon, stellen bewoners en boeren hun akkers en boerderijen open voor het publiek. Dat gebeurt op 16 juni vanaf 9.00 tot 17.00 uur tijdens de zesde Polderdag.

Culinair

Thema van de Polderdag is Polders Culinair. Meesterkok Ad Janssen bereidt op een creatieve manier oude en nieuwe streekgerechten met verschillende in de regio geteelde gewassen en vlees.

Dit initiatief vormt de kick-off van het project 'Proef Albrandswaard' dat door gemeente wordt geïnitieerd om lokale restaurants en horeca te wegen streekgerechten en producten op de menukaart te zetten.

Wandelen, fietsen en menners

Verder kunnen bezoekers op 8 verschillende boerderijen uitleg van boeren, tuinders en melkveehouders. Ook zijn er korte en lange wandel- en fietsroutes dwars door de polders over sloten en akkerranden. Ook de menners die met hun aanspanningen en koetsen de bezoekers door de polders rijden zijn er weer.

Meer informatie over de Polderdag, het programma en de locaties is te vinden www.polderdag-rhoon.nlop de website.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer