PvdA en VVD tegen landbouwombudsman

PvdA en VVD stemden vandaag tegen een motie waarin wordt gevraagd om een ombudsman voor boeren, tuinders, vissers en andere zelfstandige ondernemers in te stellen.

PvdA+en+VVD+tegen+landbouwombudsman
© Jos van Leeuwen

De motie verzocht de regering zich in te spannen om misbruik van inkoopmacht als marktmacht aan te pakken. Ook moesten agrarische ondernemers een betere rechtspositie krijgen in het mededingingsrecht.

Tegenstem

Alle partijen in de Tweede Kamer stemden voor de motie behalve de regeringspartijen VVD en PvdA. De motie werd ingediend door de Tweede Kamerleden Van Gerven (SP) en Geurts (CDA).

Volgens Sjoera Dikkers van de PvdA is het geen tegenstem van de PvdA. 'Wij vertrouwen de staatssecretaris in haar woorden als ze zegt dat ze zelf stappen gaat zetten.'

Oneerlijke handel

'We wilden met de motie ervoor zorgen dat de regering zich inzet voor een ombudsman specifiek voor boeren, tuinders, vissers en andere zelfstandige ondernemers in Nederland', zeggen Van Gerven en Geurts. 'Die ombudsman zou ook klachten rondom oneerlijke handelspraktijken en inkoopmacht onderzoeken en de politiek adviseren over mogelijke oplossingen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer