Staten Zuid-Holland steunen Natura-advies

Een forse meerderheid van de Zuid-Hollandse Staten steunt de beheermaatregelen uit de regio om de zware beperkingen rond Natura 2000-gebied de Nieuwkoopse Plassen weg te halen.

Wel moeten duizend boeren tot eind 2013 wachten op een vergunning om hun bedrijven te ontwikkelen. Dat bleek tijdens de commissievergadering Groen & Water van provincie Zuid-Holland.

'Zolang het beheerplan niet op orde is, kunnen we niet starten met vergunningverlening', gaf gedeputeerde Han Weber aan.

Mineralenkringloop

Dat wil volgens de gedeputeerde niet zeggen dat de provincie helemaal geen vergunningen afgeeft. Hij wees erop dat er ook nu mondjesmaat vergunningen worden verleend als die tot een verbetering van de mineralenkringloop leiden.

Naast de Statenleden en gedeputeerde Han Weber, staan ook andere partijen als gemeente Nieuwkoop en LTO Noord achter het advies van de drie regionale werkgroepen over de Nieuwkoopse Plassen.

Stikstofuitstoot

De werkgroepen sommen hierin een reeks maatregelen op om de stikstofuitstoot te verminderen. Prioriteit heeft het herstel van het veenmosrietland.

In totaal is voor natuur tot 2030 13,6 miljoen extra nodig, wat neerkomt op 750.000 euro per jaar.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer