'Steun duurzame stal heeft effect'

De investeringsregeling voor integraal duurzame stallen heeft positieve effecten en draagt bij aan verduurzaming van de veehouderij. Dat blijkt uit een evaluatie die eerder dit jaar is gemaakt.

De investeringsregeling Integraal Duurzame Stal- en Houderijsystemen (IDSH)wordt sinds 2008 twee keer per jaar opengesteld. Het doel is voorlopers in de veehouderij te stimuleren bij het (ver-) bouwen van een integraal duurzame stal.

Beleidsambitie

Staatssecretaris Co Verdaas (Landbouw) stuurde vandaag de resultaten van de evaluatie naar de Tweede Kamer. Hij concludeert dat de regeling over het algemeen goed functioneert en bijdraagt aan de beleidsambitie om in 2013 zover te zijn dat 8 procent van de stallen duurzaam is.

‘De bekendheid van de IDSH is vrij goed, het draagvlak van de regeling is groot en adviseurs en Dienst Regelingen voeren hun taken rondom de IDSH over het algemeen adequaat uit’, meldt Verdaas. De regeling zet niet zozeer aan tot investeringen, maar zorgt er wel voor dat voorgenomen investeringen duurzamer worden.

Voortzetting

Onduidelijk is nog hoe lang de IDSH van kracht blijft. ‘In het kader van de onderhandelingen over het GLB wordt onder meer ingezet op het stimuleren van innovaties en investeringen in integraal duurzame stal- en houderijsystemen. Afhankelijk van het resultaat zal besloten worden of en zo ja op welke wijze de IDSH voortgezet zal worden’, schrijft Verdaas.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer