'Sluit Boskoop aan op N11'

Een aansluiting van het westen van Boskoop op de N11 bij de Goudse Schouw in Alphen aan den Rijn. Dat is het beste alternatief voor een goede ontsluiting van Boskoop nu een tweede brug over de Gouwe er voorlopig niet komt.

Dat stelt voorzitter Peter Bontekoe van de LTO-vakgroep Bomen en vaste planten, kring Boskoop. Deze week overhandigde hij de Zuid-Hollandse gedeputeerde Ingrid de Bondt het verkeersplan van de kwekers in de Greenport Boskoop.

Voor hen is de slechte verkeerssituatie al jaren een grote ergernis. Nu er in Alphen een containerterminal is gekomen, staan veel kwekers en chauffeurs van handelbedrijven nog langer te wachten voor de enige hefbrug.

Duur plan

De Bondt liet weten dat een tweede brug er niet inzit en wil nu met gemeenten een verbindingsweg van de A12 naar de N11 langs West-Boskoop. Die is niet nodig, aldus Bontekoe. 'Een technisch moeilijk uitvoerbaar en duur plan.'

Hij pleit dan ook voor een goedkopere verbinding vanuit Boskoop langs de spoorlijn met een aansluiting op de N11 in plaats van een verbinding richting Rotterdam. 'We hebben weinig met de haven. Bovendien krijg je dan sluipverkeer vanuit de A12.'

Doorrijden

Bontekoe: 'Bij een aansluiting op de N11 kan het verkeer tenminste doorrijden, terwijl je nu tweemaal een half uur voor de brug staat te wachten'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer