Boomsector+stopt+%E2%82%AC+2%2C8+miljoen+in+Rondweg
© Boskoop

Boomsector stopt € 2,8 miljoen in Rondweg

Met een bijdrage van € 100.000 aan de Rondweg Boskoop-Reeuwijk van Edelman uit Reeuwijk-Tempel is de totale bijdrage van het bedrijfsleven aan deze rondweg opgelopen tot € 2,8 miljoen.

De weg die in totaal circa € 35 miljoen kost, moet uiterlijk 2015 zijn afgerond. Op een bijeenkomst over Agrologistiek bij kwekerij Edelman donderdagavond bood het bedrijfsleven de extra bijdrage aan de overheden aan.

De ondernemers hielden een pleidooi de weg snel af te maken en door te gaan met een Westelijke Randweg en een extra oeververbinding over de Gouwe. Logistiek en bereikbaarheid zijn cruciale elementen om Greenport Boskoop verder tot ontwikkeling te brengen, aldus de boomsector.

De Zuid-Hollands gedeputeerde Ingrid de Bondt nam namens de overheden de cheque in ontvangst. Ze beloofde de initiatieven in de regio te ondersteunen.

Natura

Ook nu er al 10 jaar aan de weg wordt gewerkt komen er nog steeds bedrijven bij die bijdragen aan de weg in euro's of in natura. Zo heeft Gebr. Olieman kortgeleden een stuk land ter beschikking gesteld waarover de weg kan worden aangelegd en Edelman nu dus een bijdrage aan de weg gedaan.

'Het is niet eens zozeer voor ons logistieke proces, dat hebben we elders gesitueerd, maar ons bedrijf is onderdeel van het compete greenportcluster', zegt Eef Verklwij van Edelman. 'En als onderdeel van greenportregio Boskoop vinden wij het onze taak om ook onze steen bij te dragen. Zeker nu al circa 180 bedrijven ook meebetalen aan een betere ontsluiting.'

Ruggengraat

De rondweg is voor de helft reeds aangelegd. Er is een start gemaakt met de aanleg van de zogenaamde 'ruggengraat', het gedeelte Wijkdijk-Parallele Middelburgseweg. In 2012 wordt een aansluiting van de Gouwedreef op de N207 verwacht. In 2015 moet de weg zijn afgerond.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 5°
  20 %
Meer weer