LTO+Glaskracht%3A+verzet+tegen+plan+NVWA
© Nieuwe Oogst

LTO Glaskracht: verzet tegen plan NVWA

Nico van Ruiten, voorzitter van LTO Glaskracht Nederland, verzet zich tegen de aangekondigde actie van de NVWA. 'We zullen hier als LTO Glaskracht dwars voor gaan liggen.'

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) wil harder optreden tegen rozentelers die illegale gewasbeschermingsmiddelen gebruiken.

Van Ruiten wijst erop dat de rozentelers, vertegenwoordigd door LTO Glaskracht, met de overheid afspraken maakten om de teelt te verduurzamen.

Actieplan Roos

Hierbij zijn afspraken gemaakt over onderzoek naar alternatieve middelen en kennisuitwisseling onder telers. Dit project draagt de naam Actieplan Roos.

LTO Glaskracht heeft geregeld overleg met het ministerie van Economische Zaken en de NVWA over het actieplan. 'Daarom verbaast het me dat ze dit nu doen', vindt Van Ruiten.

Maatregelen

'Als je met elkaar bezig bent een actieplan op te zetten en uit te voeren, dan kun je niet halverwege er tussendoor komen met deze maatregelen', geeft de LTO Glaskracht-voorzitter aan.

In de rozenteelt zijn de afgelopen jaren zijn veel gewasbeschermingsmiddelen verdwenen. Nieuwe milieuvriendelijke alternatieven zijn er amper bijgekomen.

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer