VVD Westland: meer inzet tuinbouw

Gemeente Westland investeert de laatste jaren via Westland Marketing tonnen om hoogopgeleiden naar de regio te halen zonder aantoonbaar resultaat. Zonde van het geld, vindt VVD Westland.

VVD+Westland%3A+meer+inzet+tuinbouw
© Inzicht in Natuur

'Westland houdt in de economische storm stand dankzij het midden- en kleinbedrijf, de tuinbouw en de industrie. De gemeente moet daar meer aandacht aan geven', zegt VVD-fractievoorzitter Bart Waasdorp.

'Wij roepen de gemeente op de focus te verschuiven van marketing voor hoogopgeleiden naar acquisitie van tuinbouwbedrijven.'

Vestigingsklimaat

De gemeente zou volgens hem op eigen kracht jaarlijks 3 of 4 extra bedrijven binnen moeten kunnen halen door de omstandigheden te optimaliseren en een goed vestigingsklimaat te bewerkstelligen.

'VVD ziet een directe koppeling tussen de woningbouwaspiraties van de gemeente en de achteruitgang van de tuinbouwsector.'

Woningbouwdromen

Waasdorp: 'De gemeente zou een punt moeten zetten achter haar woningbouwdromen en braakliggende woningbouwlocaties weer voor glastuinbouw en bedrijvigheid moeten inzetten'.

Tuinbouw betekent voedselvoorziening, werkgelegenheid en, in de nabije toekomst, ook netto energieleverantie.' Stoppen met woningbouw betekent niet dat er in z'n geheel geen nieuwe huizen meer in het Westland mogen verrijzen', geeft de VVD aan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
 • Donderdag
  5° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  10 %
Meer weer