Den Haag kritisch over werklozenproject

Het project 'Westland heeft Werk' kampt met een 'gebrek aan succes', blijkt uit antwoorden van het gemeentebestuur van Den Haag op vragen van de VVD. Slechts 7 Haagse werklozen hebben een baan gevonden.

Den+Haag+kritisch+over+werklozenproject
© Nieuwe Oogst

'De resultaten van het project tot nu toe blijven achter bij de verwachtingen', erkent het college van B en W. Overigens heeft Den Haag nog wel 310 kandidaten in portefeuille die na de zomer worden bemiddeld.

De VVD is echter ontstemd over de resultaten. 'Deze zijn, zacht uitgedrukt, niet rooskleurig', schrijft raadslid Martin Wörsdörfer. 'De proef zou slecht zijn uitgepakt omdat tuinders liever werken met arbeidsmigranten of scholieren. Zij zouden harder werken.'

Tijdsdruk

Als verklaring voor het gebrek aan succes wijst Den Haag op de grote tijdsdruk om het project van de grond te tillen. Zo zijn bij de selectie kandidaten 'minder strikt getoetst' op hun fysiek en flexibiliteit.

Ook liep de selectie gelijk met de eerste grote oogstpiek. Veel tuinders hadden al arbeidskrachten ingehuurd. Verder is het vervoer een probleem, aldus het college. 'Openbaar vervoer is gezien de aanvangstijden haast onmogelijk'.

Lessen trekken

Voorzitter Jos van der Knaap van LTO Noord Glaskracht Westland noemt het project absoluut geen mislukking. 'We moeten er lering uit trekken en doorgaan.'

Een proefkas vindt Van der Knaap een goed idee. In Terneuzen zijn daar al goede ervaringen mee opgedaan. 'Ook hebben we tuinders gevonden die de mensen op sleeptouw nemen om vervolgens klaar te stomen voor het echte werk.'

• Lees meer hierover deze week in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer