65 procent aardappelen gerooid

Van de hoofdoogst van aardappelen in Nederland is inmiddels ongeveer 65% gerooid. Dat meldt Productschap Akkerbouw.

65+procent+aardappelen+gerooid
© Wim van Vossen

Op de www.aardappelinfo.nlwebsite van Aardappelinfo.nl meldt Productschap Akkerbouw dat vooral de overvloedige regenval van afgelopen weekend op dit moment zorgt voor een rem op de oogstactiviteiten. Alleen op de lichtere gronden zijn deze week aardappelen gerooid.

Belgische verwerkers zijn onder meer in Nederland op zoek naar grondstof. Dat zorgt voor een aanhoudende vaste stemming op de actuele aardappelmarkt. De fysieke prijs voor 40 millimeter opwaarts fritesgeschikte aardappelen afland geleverd is gestegen naar € 18 per 100 kilo.

Droog uit de schuur

Voor droog uit de schuur geleverde aardappelen, zoals bijvoorbeeld Ramos, wordt afteler tot € 20 betaald. Voor levering in november en december is de prijsindicatie € 21. Voor levering rond maart en april lopen de prijzen op tot € 25 voor bijvoorbeeld Fontane en € 27 voor Innovator.

De export naar verschillende verre bestemmingen zoals het Midden-Oosten, het Caribisch gebied en Afrika blijft goed doorlopen. Hetzelfde geldt ook voor dichterbij gelegen bestemmingen als Engeland en België.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer