Grondstof+voor+fritesindustrie+duurder
© Nieuwe Oogst

Grondstof voor fritesindustrie duurder

Door de aanhoudende vraag van Belgische verwerkers zijn ook Nederlandse en Duitse verwerkers genoodzaakt meer voor de beschikbare fritesaardappelen te betalen.

Bureau Aardappelmarkt Informatie omschrijft op de website Aardappelinfo de fysieke aardappelmarkt als vast. Kenmerk van de marktsituatie is een aanbod die de aanhoudende vraag nauwelijks bij kan houden.

De actuele marktprijs voor 40 millimeter opwaarts fritesgeschikte aardappelen afland geleverd varieert de prijs van € 20 tot € 22,50 per 100 kilo. Voor droog uit de schuur geleverd in november is de prijsindicatie voor onder meer Ramos, Markies en Fontane € 22,50 tot € 24 afteler.

Weinig handel voor 2013

Voor levering in januari 2013 wordt voor kwalitatief gemiddelde Agria € 25 per 100 kilo betaald. Voor levering later in 2013 is nog weinig handel. Telers zijn niet in de markt en afnemers willen niet bieden.

Het rooien verloopt nog altijd moeizaam. Met name in Zeeland en in Noord-Holland moeten nog relatief veel aardappelen van het land gehaald worden. Begin deze week kwam het gerooide areaal in Nederland ongeveer uit op 80%.

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 0°
  80 %
 • Vrijdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer