Meer dan 20 reacties op coöperatie Zegveld

Er hebben zich meer dan 20 geïnteresseerden gemeld voor de nieuwe coöperatie die proefboerderij Zegveld wil kopen. Dat meldt adviseur en eigenaar Barend Meerkerk van PPP-Agro Advies.

Meer+dan+20+reacties+op+co%C3%B6peratie+Zegveld
©

'Veehouders, bestuurders en boeren die ons wijzen op fondsen. Geweldig hoeveel hartverwarmende reacties we binnenkrijgen. Ik verbaas we over de positieve energie er vanaf gaat', aldus Meerkerk. 'Sommige veehouders melden ook: 'Ik heb niet veel geld, maar wel bestuurlijke kwaliteiten.'

Aanjager

LTO Noord-afdeling Woerden heeft vandaag het initiatief genomen om een coöperatie op te richten. Die moet gaan bestaan uit circa 20 boeren en ketenpartijen die de proefboerderij van Wageningen UR overnemen.

Ook heeft de afdeling andere LTO-afdelingen in het westelijke veenweidegebied oproepen veehouders en investeerders te benaderen. Aanjager van de actie is voorzitter Bert de Groot, biologisch melkveehouder in Kamerik.

Draagvlak

PPP-Agro Advies meldt dat het bureau wil participeren in de coöperatie als er voldoende draagvlak is. Op www.ppp-agro.nl/Default.aspx?tabid=1079&articleType=ArticleView&articleId=511haar website doet PPP-Agro Advies een oproep aan veehouders en andere partijen met interesse zich voor 20 juni te melden. Het adviesbureau is net als het Veenweide Innovatie Centrum gevestigd in Zegveld.

Op dit moment huurt het VIC een deel van de proefboerderij. Het centrum is een voortzetting van de onderzoekspoot van Wageningen UR op Zegveld. De boerderij zelf met de bijgebouwen, 120 melkkoeien en 60 hectare land is nog eigendom van de universiteit. Die heeft het melkveeproefboerderij vorige week in de etalage gezet.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer