25+Kandidaten+voor+co%C3%B6peratie+Zegveld
© Nieuwe Oogst

25 Kandidaten voor coöperatie Zegveld

Voor de nieuw te vormen coöperatie om proefboerderij Zegveld over te nemen, hebben zich 25 serieuze kandidaten gemeld. Het gaat om boeren en ketenpartijen.

'Wie dat zijn, maken we nog niet bekend', zegt Barend Meerkerk van www.ppp-agro.nlPPP-Agro Advies. 'Het zijn zowel boeren als ketenpartijen.' Het doel was om circa 20 investeerders voor de coöperatie te vinden.

Of er voldoende financiële middelen zijn, kan Meerkerk nog niet zeggen. 'We gaan nu eerst alles op een rij zetten en vervolgens in gesprek met de mensen die de proefboerderij een warm hart toedragen. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds melden.'

Overname

Het adviesbureau, www.veenweiden.nlVeenweide Innovatie Centrum (VIC) en www.woerden.ltonoord.nlLTO Noord-afdeling Woerden en omstreken namen 2 weken geleden het initiatief om een coöperatie op te tuigen. Die moet de proefbedrijf met alle gebouwen, 120 melkkoeien en 60 hectare land overnemen van Wageningen UR.

Voorzitter www.boerbert.nlBert de Groot riep ook andere LTO-afdelingen op te zoeken naar boeren en partijen die in de coöperatie willen investeren. Op 3 juli houden de bestuurders van alle LTO-afdelingen in het westelijk veenweidegebied een bijeenkomst over de vervolgstappen.

Donateurs

Ook wordt gekeken naar een vorm van donateurschap. Meerkerk: 'We hebben veel reacties gehad van mensen die weinig middelen hebben, maar de proefboerderij wel willen steunen en toch wat overhebben voor de innovatiekracht in het westen. Het is nu zaak dat verder uit te zoeken'.

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer