Wereldwijd+meer+ma%C3%AFs+dan+verwacht
© Nieuwe Oogst

Wereldwijd meer maïs dan verwacht

De maïsnoteringen dalen deze week verder op de internationale markten. Dat komt door de redelijke oogstverwachtingen voor maïs in onder meer Zuid-Amerika en de hogere voorraden in de Verenigde Staten.

Uit het rapport met de oogstverwachting voor granen van het Amerikaanse landbouwministerie USDA blijkt dat de opbrengsten van maïs meevallen ten opzichte van eerdere berichten.

USDA gaat er nu zelfs vanuit dat totale maïsopbrengsten wereldwijd dit jaar de op één na hoogste zullen zijn. Amerika heeft weliswaar te maken met een moeizaam groeiseizoen, maar ook daar vallen de uiteindelijk opbrengsten niet tegen.

China

Ten opzichte van vorig jaar is de maïsoogst in Argentinië liefst 30% hoger. In Mexico, Zuid-Afrika en Canada oogsten de maïstelers gemiddeld respectievelijk 19%, 17% en 9% meer dan in 2011. Ook de Chinese maïsproductie laat een lichte stijging zien met 4%.

Vanwege de positieve berichten over de maïsvoorraden produceert de Verenigde Staten de laatste weken weer aanzienlijk meer bio-ethanol dan in de periode van juli en augustus.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  50 %
 • Maandag
  5° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  7° / 2°
  70 %
Meer weer