Voorproefje+kraaien+op+Ma%C3%AFsmanifestatie
© pieter stokkermans

Voorproefje kraaien op Maïsmanifestatie

Een aantal kraaien nam deze week letterlijk een ‘voorproefje’ op de Maïs- en Grasmanifestatie, op donderdag 6 september bij PPO in Vredepeel. De demonstratiemaïs werd gelukkig gespaard.

De kraaien hadden het vooral gemunt op de buitenste rij. Ze klommen letterlijk in de plant om de bijna rijpe korrels te eten. Volgens Mark de Beer, productmanager Ruwvoerteelt van Agrifirm, komt dit doordat de kolven deels buiten de schutbladeren komen.

De kraaien zorgen voor forse schade aan het gewas. De Beer is in elk geval blij dat ze de demonstratiepercelen vooralsnog links hebben laten liggen. Tijdens de www.maismanifestatie.nlGras- en Maïsmanifestatie zijn namelijk veel bijzonderheden op het gebied van maïs te zien, zoals bemestingsproeven en rassenvergelijkingen.

Hoge opbrengst

Het thema is ’20 ton in 2020’. De manifestatie wil hiermee laten zien dat in de toekomst een hoge opbrengst per hectare goed mogelijk is. Een gezonde bodem is daarbij een vereiste. Hier gaat deze dag extra aandacht naar uit.

Verder is er zoals ieder jaar het GrasPlaza, dat dit jaar in het teken staat van opbrengstbepaling en rassenkeuze. Ook is er een ruim opgezette informatiebeurs.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LLTB en ZLTO

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
Meer weer