'Nederland verdient € 180 miljard aan EU'

'Zonder de euro en de interne markt zou Nederland jaarlijks € 90 miljard mislopen. Nu verdienen we jaarlijks € 120 miljard aan de export naar de Europese Unie (EU) en € 60 miljard aan beleggingen in de EU.'

Dat schrijven VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland. De 3 werkgeversorganisaties voeren de komende weken campagne met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen. De campagne richt zich vooral op het belang van Europa voor Nederlandse bedrijven.

Pro-Europese koers

De werkgeversorganisaties wijzen op het belang van Europa als handelsland. De eurozone mag niet uit elkaar vallen, stellen zij. Nederland moet volgens de werkgevers opnieuw een pro-Europese koers gaan varen. 'Nederland moet binnen de Europese Unie weer een voortrekker worden van verdere economische en sociale eenwording. Nederland moet zijn verbindende rol als middelgrote lidstaat weer met verve oppakken', schrijven de organisaties.

De komende weken vragen ondernemers in televisie- en radiospots en via sociale media aandacht voor het belang van van Europa voor hun bedrijf, de werkgelegenheid en welvaart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer