Kaasboerderij in Weesp stopt na 40 jaar

Reijer en Adrie Groenendaal uit Weesp stoppen na 40 jaar met hun Kaasboerderij De Reijanahoeve. 'Het was een heel moeilijke beslissing om het bedrijf te beëindigen', zegt Adrie Groenendaal deze week in de rubriek Wij van LTO Noord.

Kaasboerderij+in+Weesp+stopt+na+40+jaar
© Studio Kastermans

De melkkoeien zijn 2 weken geleden naar een jonge melkveehouder gegaan. 'Dat was wel even hard.' 3 andere jonge boeren hebben 12 hectare grond gekocht.

Bewerkelijk

'Helaas hebben we geen kinderen die de boerderij kunnen overnemen. Voor ons werd het best bewerkelijk. We hebben ook de leeftijd om er mee te stoppen. En als mijn man stopt met melken, moet ik van armoe ook wel stoppen met het maken van kaas', zegt Adrie Groenendaal.

Ze hadden een gesprek met iemand van LTO Noord Advies over bedrijfsbeëindiging. 'Het bedrijf is te klein om verder mee te gaan. Het is goed dat er iemand van buitenaf naar kijkt die zegt dat je moet stoppen. Zelf kijk je er ook emotioneel naar.

In totaal verwerkten ze ongeveer 1.980.000 liter melk tot yoghurt, karnemelk en kaas.

Open dag

Het echtpaar is druk met de voorbereidingen voor de open dag van 7 juli. 'Een vriendin die mij helpt in de winkel zei dat we niet zomaar konden stoppen. Het wordt een gezellige afsluitdag.'

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer