Minder meldingen voedselvergiftiging
Het lijkt erop dat mensen steeds minder vaak ziek worden door voedsel. Het aantal meldingen over voedselvergiftigingen daalde vorig jaar opnieuw.
Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het RIVM is er al sinds 2008 een dalende trend waarneembaar.
In 2011 kreeg de NVWA 363 meldingen van mogelijke voedselinfecties. In 2010 waren dat er 432. Ook het aantal mensen dat ziek werd (889) ligt lager dan in voorgaande jaren. Salmonella, campylobacter en het norovirus zijn de belangrijkste veroorzakers van de uitbraken van voedselinfecties.
Opvallende uitbraken
Opvallend in 2011 waren volgens de NVWA 3 internationale voedseluitbraken. In Duitsland werden 11 Nederlanders ziek door besmetting met de shigatoxine producerende Escherichia coli (STEC) 0104 na het eten van fenegriekkiemen.
In een vliegtuig ontstond na het eten van een dessert een Salmonella Heidelberg-besmetting en na het eten van Nederlandse taugé zijn zowel in Nederland (20) als in Duitsland (106) mensen ziek geworden van een Salmonella Newport.
Meer
De NVWA schat overigens dat jaarlijks veel meer mensen ziek worden dan officieel wordt gemeld. De dienst denkt dat het werkelijke aantal rond de 680.000 ligt.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Fendt 313 Vario Profi S4
2016, P.O.A.
-
Kubota L2662
Gebruikt, P.O.A.
-
Lely Splendimo 320FC
2018, P.O.A.
-
Iseki SXG 326 H
2020, P.O.A.
Vacatures
Redacteur
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Leidinggevende Agroteam
Royal HZPC Group B.V. - Mitselwier
Specialist gewasverzorging
Syngenta Seeds - Zeewolde
Medewerker Mechanisatie
Syngenta Seeds - Zeewolde
Docent-Onderzoeker Innovatieve Plantenteelt
Hogeschool Van Hall Larenstein - Leeuwarden
Weer
-
Woensdag9° / 2°70 %
-
Donderdag10° / 3°70 %
-
Vrijdag11° / 2°50 %