Veel liters water voor paarden

Water is belangrijk voor ieder levend organisme, ook voor paarden. Op een warme dag drinkt een paard wel 70 liter water. Ook goed voer is broodnodig.

Veel+liters+water+voor+paarden
© pieter stokkermans

Paarden hebben vrije toegang tot schoon drinkwater nodig. De dagelijkse behoefte aan water kan variëren van 20 tot 70 liter, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid, het lichaamsgewicht van het paard, de mate van activiteit en de gezondheid.

Voer

Naast schoon drinkwater heeft een paard ook behoefte aan voldoende ruwvoer. Het is erg belangrijk dat paarden meerdere keren per dag ruwvoer aangeboden krijgen. Het is per paard verschillend hoeveel ruwvoer het nodig heeft. Dit hangt onder andere samen met de conditie van het paard en de prestaties die van het paard worden gevraagd

Deze maand staat ‘Voeding’ centraal in de voorlichtingscampagne ‘Ik zorg goed voor mijn paard! Wat doe jij?’ van de www.sectorraadpaarden.nlSectorraad Paarden (SRP). Op de website www.voorkompaardenleed.nlwww.voorkompaardenleed.nl is meer informatie te vinden over het voeren van de juiste hoeveelheid ruwvoer. Ruwvoer is van groot belang in het rantsoen van paarden en is noodzakelijk voor een goede spijsvertering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer