Veel+onduidelijkheid+over+uitrijden+mest
© Nieuwe Oogst

Veel onduidelijkheid over uitrijden mest

Het LTO Noord Informatiecentrum krijgt veel telefoontjes van leden over de uitrijperioden van mest. Er blijkt veel onduidelijkheid te zijn over de data.

Nieuwe Oogst meldde in de krant van afgelopen zaterdag dat het uitrijden van drijfmest op klei- en veengrond mag tot 16 september. Dat klopt niet. Dit is toegestaan tot 1 september.

Grasland

Het uitrijden van drijfmest op grasland mag op alle grondsoorten van 16 februari tot 1 september. Het uitrijden van vaste mest op grasland is op zand en lössgrond toegestaan van 1 februari tot 1 september, op klei- en veengrond van 1 februari tot 16 september.

Op bouwland mag er drijfmest uitgereden worden van 1 februari tot 1 augustus. Uitrijden tot 1 september is toegestaan als er uiterlijk 31 augustus een groenbemester wordt geteeld, bloembollen worden geplant of winterkoolzaad wordt gezaaid.

Vaste mest

Het uitrijden van vaste mest op bouwland is op zand en lössgrond toegestaan van 1 februari tot 1 september. Op klei- en veengrond mag het hele jaar vaste mest worden uitgereden. Dit geldt tevens voor gronden waarop fruit- en plantsoenbomen staan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  10 %
Meer weer