Hoftijzer grote winnaar Hellevoetsluis

De familie Hoftijzer uit Zwartewaal is de grote winnaar van de Fokveedag Hellevoetsluis. Bea 111, dochter van Emerald-Acr-Sa T-Baxter, werd algemeen kampioen. Ook werd het melkveebedrijf kampioen in de bedrijfsgroep.

Hoftijzer+grote+winnaar+Hellevoetsluis
©

Bea 111 was zaterdag een klasse apart op de 55ste Fokveedag in Hellevoetsluis. Ze won zowel het kampioenschap als het uierkampioenschap in de middenklasse. Reservekampioen werd Jantje 82 van Jaap Swank uit Nieuw-Beijerland.

Bea 111 kreeg veel concurrentie van Boss Iron-dochter Frida 85 van Swank. Zij won zowel het kampioenschap als het uierkampioenschap bij de oudere koeien. Reservekampioen in deze categorie werd titelverdediger Carla 97 van Cees van der Wekken uit Maasdam.

Vaarzen en superklasse

Bij de vaarzen was Van der Wekken overigens ongenaakbaar. Jenna (Braedale Goldwyn) en Guurtje 286 (Regancrest-Mr Durham Sam ET) werden respectievelijk kampioen en reservekampioen.

Opvallend was de winnaar in de superklasse: Gusta 44. Deze Lima-dochter heeft al dik 109.000 kilo melk gegeven, maar kan volgens de jury 'zeker nog enkele jaren melk geven'. Deze Roodbonte HF staat nog heel best op haar benen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer